Asiaa kahvittelusta

Blogi

  

 • Näin puhdistat kahvinkeittimen

  Säännöllinen kahvinkeittimen puhdistus pitää keittimen kunnossa ja kahvin maun hyvänä. Likainen keitin myöskin kuluttaa enemmän energiaa. Kahvin rasvat kertyvät suodatinsuppiloon ja kahvipannuun - pannu tulisikin pestä jokaisen käuyttökerran jälkeen tiskiaineella tai vähintään huuhtoa kuumalla vedellä. 

  Kahvipannua ei tulisi käyttää veden annosteluun, sillä tämä palauttaa rasvat kahvinkeittimen koneistoon. Jos näin on kuitenkin päässyt käymään, on kahvirasvaa mahdollista pestä pois myös keittimestä. Keittimen perusteelliseen puhdistamiseen on monta tapaa, nappaa tästä omasi:

  Keittimen puhdistaminen ruokasoodalla
  Annostele keittimeen 2-3rkl ruokasoodaa ja anna liuoksen valua keittimen läpi. Valuta tämän jälkeen muutamia keittokertoja puhdasta vettä, jotta soodan jäämät huuhtoutuvat pois. Pannua ja keitintä voi myös pestä ulkopuolelta soodasta tehnyllä tahnalla.

  Kalkin poistaminen
  Suomessa on eri alueille kalkkia vedessä enemmän tai vähemmän ja sitä alkaa kertymään kahvinkeittimen sisään. Kalkki huonontaa keittimen toimintaa ja voi jopa rikkoa sen.

  Paras keino kalkin poistoon on väkiviinaetikka. Etikan avulla kalkkisaostumat liukenevat. Tee vedestä ja etikasta liuos, jossa on puolet kumpaakin nestettä. Kaada vesisäiliö noin puolilleen liusta ja anna liuoksen valua keittimessä noin puoliksi. Pysäytä keitin ja odota kymmenen minuuttia. Tauon jälkeen valuta kaikki loput liuoksesta keittimen läpi. Etikkakäsittelyn jälkeen keitin pitää huuhtoa useaan kertaan, valuta vettä laitteen läpi 3-4 kertaa ja pese irtoavat keittimen osat huolella.

  Keittimen puhdistaminen sitruunahapolla
  Sitruunahappoa löytyy ruokakauppojen mausteosastolta. Sekoita jauhetta noin 3tl per vesilitra. Tee valutus keittimen läpi kuten etikkapuhdistuksessa ja valuta tämän jälkeen 2-3 pannullista puhdasta vettä keittimen läpi.

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:
 
 
 
 

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää kahvilaaduistamme? Oletko kiinnostunut oman brändikahvinne myymisestä osana hyvää tarkoitusta? Haluatko lisätietoja kahvipaahtimosta tai kahvilaatujen valmistamisesta? Mitä tahansa haluat tietääkään, ota yhteyttä, kysy lisää tai anna palautetta!

Hyvänmielen kahvi Instagramissa