Asiaa kahvittelusta

Blogi

  

 • Mistä kahvi on peräisin?

  Millaisesta kahvista sinä pidät? Tummasta vai vaaleasta? Haluatko hankkia kahvin tuoreena, mutta valmiiksi jauhettuna? Vai nautitko kahvin jauhamisesta ja teet sen mieluiten itse? Miten sitten kahvisi nautitkin, on se meidän kupissamme arabialaisten ansiosta.

  Me suomalaiset olemme tunnetusti kahvikansaa. Kahvipensas on peräisin Etiopiasta ja arabeja on pidetty sen löytäjänä. On edelleen arvoitus, onko kahvi kasvanut näillä alueilla luonnostaan. Suomalaiset ovat maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti: suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kilogrammaa vuodessa.

  Kahvin historian alkuvaiheessa kahvimarjoista uutettiin alkoholin kaltaista piristävää juomaa. Arabialaiset keksivät paahtaa kahvimarjan sisältä löytyvät kahvipavut reilu vuosituhat myöhemmin eli vasta 1200-luvun puolivälissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla. Sana kahvi ja sen vastineet muissa kielissä ovat peräisin arabian kielen sanasta qahwa, joka tarkoittaa kasveista valmistettua viiniä.

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:
 
 
 
 

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää kahvilaaduistamme? Oletko kiinnostunut oman brändikahvinne myymisestä osana hyvää tarkoitusta? Haluatko lisätietoja kahvipaahtimosta tai kahvilaatujen valmistamisesta? Mitä tahansa haluat tietääkään, ota yhteyttä, kysy lisää tai anna palautetta!

Hyvänmielen kahvi Instagramissa