Asiaa kahvittelusta

Blogi

  

 • Miksi pienpaahtimon kahvi on parempaa?

  Paahtomenetelmä on merkittävä tekijä kahvin makuvivahteiden syntymiselle. 

  Kahvi sisältää tuhansia aineita, mutta vain pieni osa niistä vaikuttaa valmiin kahvin makuun. Vivahteet vapautuvat kahvipapua paahdettaessa. Paahdettaessa myös kahvin väri muuttuu, papu kevenee ja laajenee jopa kaksinkertaiseksi. Paahtoprosessi on tiedettä mutta siinä yhdistyy myös intohimo ja rakkaus kahviin.

  Tavallisimmat paahtomenetelmät ovat rumpupaahto sekä paahtaminen kuumalla ilmalla. Ilmavirralla paahtaminen on nopeampaa ja tehokkaampaa, joten teollisesti paahdetut kahvit ovat pääasiassa käsitelty tällä menetelmällä. Kuumalla ilmalla paahtamisessa saavutetaan korkeampi lämpötila ja teollinen prosessi kestää vain muutamia minuutteja. Rumpupaahtaminen sopii pienille erille ja tapahtuu matalammassa lämmössä - paahtaminen siis kestää myös pidempään.

  Nopea paahtaminen kuitenkin korostaa kahvin happoista makuvivahdetta. Hitaampi rumpupaahtaminen taas poistaa tätä epämiellyttävää makua. Mitä pidempään papuja paahdetaan, sitä enemmän kahviöljy nousee pavun pintaan ja vaikuttaa näin merkittävästi kahvin aromiin.

  Pienpaahtimoissa voidaan tuotantomäärien vuoksi käyttää rumpupaahtoa kahvin valmistukseen. Pienpaahtimot ympäri Suomen paahtavat kahvia siis "käsityönä". Pienpaahtimojen kahveja ostamalla tuet pienyrittäjyyttä, suosit lähituotantoa sekä teet myös ilmastoystävällisemmän valinnan. Saat siis aromikkaan ja maukkaan kahvin ostajana kaupan päälle hyvän mielenkin!

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:
 
 
 
 

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää kahvilaaduistamme? Oletko kiinnostunut oman brändikahvinne myymisestä osana hyvää tarkoitusta? Haluatko lisätietoja kahvipaahtimosta tai kahvilaatujen valmistamisesta? Mitä tahansa haluat tietääkään, ota yhteyttä, kysy lisää tai anna palautetta!

Hyvänmielen kahvi Instagramissa